Workshop „Scoala de Aptitudini”

Workshop “Scoala de Aptitudini”

Fundatia noastra, Hai sa Ajutam incearca an de an, sa vina in sprijinul cat mai multor oameni si in mod special copiiilor ce au nevoie de ajutor, in dorinta de a schimba lumea.

Oricat de utopic ar suna, chiar putem schimba lumea, lumea din jurul nostru. O putem face mai frumoasa si mai buna pentru noi si in primul rand pentru copiii nostrii.

O idee extraordinara se naste din dorinta de a face ceva, orice, oricat pentru a schimba ceva in bine, pentru ne ajuta semenii,pentru a face lumea mai frumoasa.

Colegul nostru a avut aceasta extraordinara idee ce va schimba destinul multor copii, adolescenti, viitori adulti. Ideea s-a concretizat intr-un proiect cu titlu ”Scoala de Aptitudini”.

O prima faza a acestei campanii, a constat int-o selectie facuta de catre psihologi, in diverse centre, a unor adolescenti ce isi doresc sa isi gaseasca o cale in viata.

Astfel ca, luna aceasta a avut loc un workshop in cadrul cauia cei 20 de adolescenti selectati au participat activ si entuziasmati la diverse jocuri si concursuri, au vizionat filmulete si au rezolvat diverse teste psihologice, ce au avut rolul de a-I ajuta sa se pozitioneze, sa isi aleaga domeniile in care si-ar dori sa profeseze.

Printe domeniile alese de ei au fost industria alimentara, mobilier, frumusete, design, media, ….

Reactia adolescentilor a fost surprinzatoare si placuta in acelasi timp, fiecare a avut ocazia sa descopere lucruri interesante despre ei, sa se cunoasca mai bine, sa isi cunoasca limitele si sa intelega ce si-ar dori sa profeseze.

Workshop-ul va fi urmat , de vizite la diverse firme, ce isi desfasoara activitatea in domeniile mai sus mentionate, pentru a intelege cat mai bine ce presupune fiecare meserie in parte.Aceasta fiind cea de a doua etapa a programului, “Scoala de aptitudini”.

Astfel acestor tineri li s-a oferit, li s-a deschis perspectiva catre o noua viata, o viata mai buna, o sansa de a schimba micul lor Univers si de ce nu, indirect al nostru, al tuturor.

Categorii: 2014,Proiecte