Gătim pentru bătrâni

Îmi amintesc cu mare plăcere de bunicii mei. Când eram mică, bunicul meu îmi făcea codițe, mă ducea la grădiniță, eram prințesa lui, și știam că orice s-ar întâmpla el este acolo să mă apere. Îmi curăța semințe de floarea soarelui ( pe vremea aceea nu erau ambalate decojite deja) iar eu veneam în zbor ca o pasăre măiastră și mâncam miezii. Era un om foarte bun bunicul meu cea mai minunată și caldă persoană pe care am întâlnit-o în viața mea. Ceea ce am văzut la el când îmbătrânise era că tot ce mai rămăsese erau amintirile, pe care mi le povestea săptămânal cum a fost el erou de război, iar eu îl ascultam de fiecare dată și puneam aceleași întrebări pentru ca știam că aceste amintiri sunt singura lui bucurie reală, deoarece corpul nu îl mai asculta, îmbătrânise foarte mult.

Știu că noi toți vom ajunge să îmbătrânim și este greu când ești bătrân. Ce este cel mai greu este că vrei să faci multe, sufletul tău dorește, dar corpul nu mai poate, și aici apare dezamăgirea, și de aici începe viața din amintiri.

Noi, cei tineri, putem oferi fericire celor bătrâni, putem să le oferim un zâmbet, să le facem ziua mai frumoasă.

De aceea am pornit Campania “Gătim pentru bătrâni” pe care o organizăm la centrul de bătrâni Odăi, unde sunt în jur de 250 de bătrâni, și ajutăm la gătit mâncăruri mai deosebite, apoi după masă organizăm un mic bal, oferim cadou bărbaților papioane și femeilor broșe sau mărgele și dansăm cu ei hore și melodii din tinerețea lor.

Îmi amintesc îmi spunea o bătrânică:” eu dansez hora asta fie ce-o fi! Nu mă fac pe mine picioarele!”

Am avut la una dintre ediții și un cântăreț printre bătrâni , am făcut karaoke.

Eu văd în ochii lor cât sunt de fericiți, vin și mă pupă, mă iau în brațe, este un sentiment minunat. Le-am oferit acestor bătrâni o zi în care au zâmbit, au mâncat , au dansat. Toată echipă Hai să Ajutăm i-a îndrăgit și ne-am decis să mergem cât de des putem să le oferim măcar un zâmbet.

Poveștile lor sunt diferite: unii dintre ei au copiii în străinătate, și nu pot avea grijă singuri de ei, alții nu au copii, alții au fost dați afară din casă de copii, alții au vândut casa pentru copii și au ales să vină la cămin dar din păcate copiii nu au venit să-i viziteze.

Nu este ușoară viața la un cămin de bătrâni, dar noi cei tineri putem să facem ceva pentru ei!

Bătrânii nu au nevoie de nimic material, ei se hrănesc din amintiri!

Vino alături de echipa Hai să ajutăm și fii creatorul amintirilor lor.

Pentru persoanele care doresc să sprijine financiar proiectul ( cu mențiunea “Gătim pentru bătrâni”)

Cont Ron ING: RO88 INGB 0000 9999 0383 8102

Categorii: 2018,Proiecte,Proiecte în curs de realizare