Fratele rock – impreuna pentru educatie!

Ne bucuram ca am fost inclusi in acest proiect! Multumim tuturor ce au avut minunata idee, si totodata tuturor care ni se vor alatura!

 

Dreptul la educaţie constituie unul dintre drepturile fundamentale ale copiilor. Pentru foarte mulți dintre copiii defavorizați acest drept este însă o provocare. Pentru ei am creat proiectul Fratele Rock, acea mână de ajutor de care ei au nevoie pentru a-și continua studiile și pentru a primi o educație de calitate, care să le asigure egalitate de șanse și o dezvoltare armonioasă.

Proiectul constă în 5 concerte rock caritabile ce vor avea loc în fiecare miercuri începând cu 16 martie și până pe 13 aprilie. Fiecare seară de concert va susține un caz, toate donațiile strânse în seara respectivă fiind direcționate câtre acesta.

Trupele care au acceptat invitația de a se alătura proiectului nostru sunt: Aeon Blank, Breathelast, Between Colors Sticks and Stones, Tourette Roulette, The Purple Dandies + TBA.

Te așteptăm la concertele Fratele Rock ca să susținem împreună educația copiilor defavorizați.

Pentru mai multe detalii despre eveniment accesați pagina oficială Fratele Rock

Eveniment organizat de Grill Pub și Rock Frate.

 

Hai Sa Ajutam participa in cadrul proiectului, cu 4 cazuri sociale, si anume:

1.    Familia Chira – Soții Marcela (39) și Cristian Chira (37) locuiesc în cartierul Drumul Taberei din București, alături de copiii lor, unul de 12 ani, iar celălalt de 9 luni. Marcela este însarcinată în 6 luni, iar familia stă în gazda la o familie unde plătesc lunar 50-100 RON. Ei au fost somați să plece deoarece proprietatea va fi scoasă la vânzare. Fiind însărcinată, Marcela și-a pierdut locul de muncă. Ultimul serviciu nu i-a garantat Marcelei o carte de muncă, deci nu poate beneficia în prezent de o indemnizație de creștere, ci doar de alocația de 200 RON a bebelușului. Soțul Cristian a pierdut un proces în urmă cu mulți ani. Având cazier, el este respins la toate interviurile de muncă. Cristian lucrează totuși cu ziua unde i se permite, iar în sezonul cald muncește din greu pe șantiere.
2.    Familia Stan din cartierul Berceni, București – Larisa și cei 10 copii locuiesc cu toții într-o garsoniera confort 3 din Berceni. Este incredibil cum reusesc toți sa locuiască în acele condiții. Familia își păstrează credința, fiind creștini protestanți. Tatăl copiilor este o prezență rară în viața lor și nu prea îi ajută. Noi am făcut nenumarate acțiuni pentru ei, deoarece nevoile sunt multiple, dat fiind numărul membrilor familiei. Larisa lucrează ca femeie de serviciu la mai multe scări de bloc.
3.    Familia Chirilă din Hunedoara – Narcisa este o mamă care are în grijă cinci copii: doi școlari, doi la gradiniță și un bebeluș de 2 ani. Narcisa nu are loc de muncă. Tatăl abia a reușit de puțin timp să se angajeze ca muncitor necalificat la „făcut gropi”, după cum s-a exprimat.

4.          Familia Petre locuiește în Gherghita. I-am cunoscut în cadrul proiectului „Caravana rechizitelor” când mama ne-a contactat în încercarea de a opri inchiderea şcolii din sat.

Tatăl este cardiac, mama este casnică, băiatul cel mare de 18 ani a fost nevoit să renunțe la școală pentru a susţine financiar toată familia iar restul copiilor, respectiv 6, rusesc să îşi continuă studiile cu greu.

Dorim să-i ajutăm pentru ca ceilalţi copii să nu fie nevoiţi să renunţe la şcoală și pentru a îi ajuta să îşi procure singuri cele necesare de zi cu zi.

Căsuța lor e mică și începătoare însă ograda lor dacă ar avea ceea ce-i trebuie i-ar putea ajuta să îşi câștige macar independenţa alimentară. Ne dorim să-i ajutăm să construiască un gard și un puț cu o fântână astfel încât să aibă apă și să poată cultiva în grădină tot ce le trebuie pentru a reuşi să se gospodărească singuri în ceea ce priveşte hrana anuală.

unnamed

Categorii: 2016,Proiecte