Alege drumul tau in viata

destinyTu ce iti doresti sa faci cand vei fi mare? De raspunsul oferit la aceasta intrebare depinde de multe ori alegerea viitoarei meserii a unui copil.

Lipsiti de sprijinul si indrumarea parintilor, copiii din centrele de plasament reusesc cu greu sa isi gaseasca drumul in viata. O alegere gresita in adolescenta inseamna de cele mai multe ori marginalizare in viata de adult. Fara o calificare adecvata, copiii din centrele de plasament sunt viitori adulti condamnati la saracie.

Acest proiect este nascut in urma feedbackului primit de la directorii centrelor, care ne-au povestit ca au mai fost tentative , ONG-uri care au platit cursuri de calificare, dar copii nu au fost decat ceteva zile, caci si-au dat seama ca nu au inclinatii si nu pot face meseria respectiva.

Asa deci, ne-am decis sa facem aceste proiect care are drept scop descoperirea aptitudinilor copiilor catre meseria potrivita.

Le putem schimba cursul vietii oferindu-le sansa de a gasi o meserei potrivita abilitatilor proprii, pe care sa o practice cu placere.

Cum poti intelege mai bine ce iti doresti sa faci intreaga viata decat descoperind ce e de fapt in spatele unei denumiri atractive de hair-stylist, de exemplu sau cata munca este in bucataria unui restaurant?

Vrem sa oferim copiilor din centrele de plasament bucurestene o serie de workshopuri practice, prin care ei sa descopere pentru ce meserie si-ar dori sa se califice, astfel incat ulterior sa le acordam sprijin pentru urmarea unor cursuri de calificare adecvate.

Vom organiza un workshop tinut de un psiholog unde vom decide inclinatiile fiecarui copil si meseriile pe care si le-ar dori. Apoi vom merge in grupuri la brutarie, cosmetica, coafura, tamplarie, etc… unde copiii vor petrece o zi, plecand de acolo cu o idee despre ce inseamna meseria respectiva.

La sfarsitul acestui proiect sa va desfasura un workshop in care vom alege cate o meserie si ii vom trimite la cursuri de calificare, la cursuri potrivite pentru fiecare copil in parte.

Categorii: 2014