Ana

Ana

Povestea Anei începe într-un cadru ce amintește de romanele lui Dickens: făcea parte dintr-o famile de trei copii, trăia într-o casă de piatră, dărăpănată care iarna era decorată doar de crăpăturile din pereți și aduna înăuntru ca vizitatori doar șoarecii și igrasia.
În momentul în care Ana a fost găsită, la vârsta de 4 ani, era doar un copil cu probleme: de la retard mintal pană la probleme neurolocomotorii.
A fost nevoie de multă stimulare psihică, de îndelungate programe educaționale, de studiu și întrumare pentru ca progresele să fie vizibile. Dar ceea ce a salvat-o cu adevărat, dându-i mai mult decât glas și puterea vorbelor, a fost desenul și pasiunea pe care a dovedit-o pentru acesta.
În scurt timp, destinul unui copil care a crescut în acele condiții cumplite, a devenit cel al unui premiant național în concursurile de desen.
În plus, Ana, care acum are vârsta de 16 ani, nu dă dovadă doar de pasiune pentru artă. Experiența trăită și schimbarea au făcut-o să se dedice mai presus de toate celor din jurul ei.
Contrar vârstei, și-a asumat o mare responsabilitate, implicându-se trup și suflet copiilor din centrul în care se află. Astfel, ia parte la grupurile de suport ce au loc pentru nou veniți și se ocupă aproape singură de creșterea a doi dintre copii. Timpul care îi rămâne este tranformat apoi în formă și culoare, așa cum o îndeamnă inima și cum puteți vedea

Categorii: Povești