Ce facem

Proiectele noastre actuale sunt:

Sănătate

spital craiova

Ajutor pentru spitalul din Craiova

Am reușit să ajutam  Spitalul Județean Craiova. Vrem să mulțumim tuturor celor peste 300 de oameni ce au contribuit la campania de strângere de fonduri desfășurată pe Sprijina.ro. Din cate am înțeles, aparatele de monitorizare a fetusului au ajutat deja câteva paciente. (Reamintesc faptul că am achiziționat două aparate de monitorizare fetus în valoare de peste 16000 lei)

Vrei să te anunțăm când facem un eveniment? Avem nevoie de emailul și acordul tău. Click pe linkul de mai jos.

https://www.haisaajutam.ro/salveaza-o-viata/

Vrei să te alături în misiunea noastră? Dacă vrei să fii voluntar te așteptăm să ne contactezi pe contact@haisaajutam.ro/

Dacă vrei să donezi : Cont Ron ING: RO88 INGB 0000 9999 0383 8102

un zambet pentru copii bolnaviUn zâmbet pentru copiii bolnavi       

Proiectul constă în realizarea a 40 de locuri de joacă în spitalele și policlinicile din România (București și restul țării). Un astfel de loc este dedicat copiilor bolnavi pentru a-i ajuta să treacă peste clipele grele. Este compus din măsuțe, scaune, jocuri motrice, jocuri cu formele geometrice, creioane și foi de colorat.

În Spitalul județean din Botoșani, secția pediatrie,  am mobilat sala de mese, am decorat pereții saloanelor cu prințese & personaje  Disney , am creat o cameră de joacă și am donat linoleum pentru secția de pediatrie a spitalului. În București, Constanța,  Ploiești și  Iași (policlinica Dacia) am realizat astfel de locuri dedicate copiilor în clinici.

Educație

caravana rechizitelor

În România,  în acest moment, 1 din 5 tineri de liceu nu merg la  liceu și 1 din 3 copii dezavantajați merg la scoală. Copiii de la sate au un risc cu 40% mai mare să abandoneze școala sau să rămână repetenți, față de cei de la oraș. România se clasează pe locul 3  în UE la abandon școlar.

Care sunt motivele: sărăcia, lipsa de educație a părinților care prefera să îi trimită la muncă, distanțele mari până la scoală,  copiii au dizabilități ușoare și societatea îi privește restrictiv. În întreaga lume sunt 58 milioane de copii care nu merg la scoală.

Asociația Hai Să Ajutăm a ajutat  3000 de copii din mediul rural să meargă la scoală prin programul “Caravana rechizitelor”.

Programele  noastre de formare profesională au ajutat 80 de copii din centrele de plasament să învețe o meserie.

“All kids need is a little help, a little hope, and someone who belives in them” Magic Johnson

Educația este una din cele mai puternice arme pe care le avem pentru a ne construi un viitor. 

***Concluziile aparțin celui mai nou studiu UNICEF din domeniul educației, realizat pe anii școlari 2010-2011 și 2011-2012.

Ajutor social

ajutor socialLucrăm cu toate centrele de plasament din București  și cu câteva din zona rurală.  Am acordat ajutor social a peste 4000 de copii din întreaga Românie.

Avem cazuri sociale  din întreaga Românie,  copii pe care îi ajutăm cu mâncare, haine, rechizite pentru scoală.

Dezvoltare personală cu copiii din orfelinate

asm_20151213_2627În fiecare an , de Crăciun realizăm o piesă de teatru ai căror actori sunt copiii de la centrele de plasament.

Avem colaboratori psihologi care se duc în centre de plasament și lucrează cu copiii.

Crăciunul și Paștele

cadouri craciunÎn fiecare an, de Crăciun și Paște avem grijă ca și copiii din orfelinate și cei cu condiții sociale extrem de grave să primească cadouri. În 2015 cu ocazia Crăciunului am îndeplinit dorințele/scrisorile a 700 de copii.