Tabara cu copiii din centrele de plasament

tabaraDe 4 ani in fiecare decembrie noi facem o piesa de teatru, a caror protagonisti sunt copiii din centrele de plasament. E un proiect minunat care ii ajuta pe copiii sa se dezvolte. Cu banii obtinuti pe bilete, mergem intr-o tabara. Este acea satisfactie ca oamenii au venit sa ii vada pe ei, nu mai sunt copiii din centru, sunt actori, si ei sunt cei care au caastigat aceasta tabara prin munca lor.

Si tabara s-a desfasurat cam asa:

Excursie

….9:30 ne intalnim pe o strada in Bucuresti cu emotii si bucurie.

Autocarul supraetajat ne asteapta. In autocar erau o parte dintre copii, Mia’s Children. Cu obrajori inbujorati, cu ochisorii sclipind de curiozitate, lumina si bucurie, asteptau sa plecam catre munte. In drumul nostrum spre Cheia ne-am oprit pentru a-i lua pe ceilalti copii de la The Doors.

Si iata-ne in drum spre munte. Dupa aproape 2:30 ore am ajuns.

Aerul muntelui ne-a salutat prietesc si puternic.

Dupa cazare ne-am intalnit toti la restaurant pentru masa de pranz si a discuta programul excursiei impreuna cu cei 3 instructori si organizatorii acestei excursii Fundatia Hai sa Ajutam.

Programul excursiei avea ca scop pe langa buna dispozitie si cateva jocuri de echipa, precum si metode de supravietuire in padure.

Programul a inceput cu formarea echipelor. Copiii au fost extraordinari in cateva minute s-au organizat. Au urmat jocurile de echipa unde au fost notati pentru atentie si concentrare, coordonare, precizie, sustinere, etc.

A urmat jocuri in aer liber seara incheindu-se cu o cana de ceai, muzica si buna dispozitie.

Urmatoarea zi am plecat in drumetie. Instructorii au stabilit un traseu montan de aproximative 20 km.

Am fost impresionata de bucuria si de incredibila forta interioara a copiilor. Adevarati temerari.

Noi, adultilor ne-a luat ceva sa tinem pasul cu ei si nu de putine ori solicitam mici pause pentru a ne putea trage sufletul.

Timp in care copiii ne incurajau si sustineau continuu. Cu o incredibila energie, frumusete interioara si tenacitate.

A fost pot spune o eperienta ce cu siguranta nu o voi uita niciodata.

Seara am ajuns la pensiune unde dup ace ne-am linistit putin si am luat cina a urmat o seara de Karaoke si distractia a continuat panatarziu.

Urmatoarea dimineata  au invatat cum se acorda primul ajutor in cazul in care cineva si-a fracturat un brat sau un picior, apoi cum se face un adapost , un foc si unde anume se poate face precum si tehnica de realizare a acestora

Inca o proba in care copii au fost fenomenali. Le puteai citii in ochisorii mari curiozitatea, interesul si setea de cunoastre. Iar la final incantarea si multumirea.

In tot acest timp Instructorii au continuat notarea echipelor.

 

A urmat proba de tir cu arcul. A fost incantarea copiilor, atat a baietilor cat si a fetelor care nu au vrut sa fie mai prejos decat ei.

Cu mic cu mare au invatat si exersat tehnica trasului cu arcul, aceasta arta ce iti dezvolta capacitatea de concentrare, iti imbunatateste echilibriul mental si coordonarea.

Ajunsi la pensiune copii au asteptat cu nerabdare festivitatea de premiere. Erau curiosi care dintre ei au castigat marele premiu.

In realitate toti au fost castigatorii marelui premiu – premiul de a fi OM in adevaratul sens al cuvantului

.