Fii si tu un ingeras

Ce este un ingeras?

Un ingeras este o persoana care are grija de un copil, sau mai multi copii. Il viziteaza o data pe saptamana, luna, la 2-3 luni, cum poate ingerasul. Il ajuta la lectii, il sfatuieste, il scoate in oras etc. Ingerasul stabileste termenul la care il va vizita pe copil si activitatile care le vor face impreuna. Nu exista nici o obligatie din partea ingerasului. Copilul va fi fericit ca cineva ii va acorda atentie.

Cum devin un ingeras?

Pasii necesari pentru a porni pe drumul unui ingeras:

te inscrii ca ingeras completand formularul si trimitand si un email la adresa contact@haisaajutam.ro

Click aici pentru a completa formularul de inscriere!

noi te vom contacta imediat si vom stabili o intalnire
alegerea este a ta: ori iti gasesti un copil pe care te hotarasti sa il ajuti , ori facem o vizita impreuna la o casa de copii si te hotarasti dupa ce vezi copiii Daca te-ai hotarat fara sa mergi la centru, nu este nici o problema daca te razgandesti dupa ce vezi copilul.El nu va sti cine esti si nici motivul vizitei tale, deci nu va fi dezamagit.
Ajutorul unui ingeras nu este conditionat de partea materiala.

Poti ajuta :

ingeras pasiv – ajutor material (daca este prea ocupat s nu te poti deplasa la copilas)
ingeras activ – ori spiritual (ingerasul devine cel mai bun prieten, acea persoana pe care copilul stie ca se poate baza mereu, pe care il poate suna daca are o problema, vizite, iesiri in oras…)
ingerasul de aur – ambele, atat spiritual cat si material (dupa posibilitati). De exemplu: Catalina, are 13 ani si picteaza foarte bine.Cum o putem ajuta? Material:pensule, acuarele, lectii pictura Spiritual: ingerasul devine sfatuitorul copilului, ii arata drumul vietii, capcanele care sunt pe acest drum, il pregateste pentru iesirea din centru, pentru supravietuire.

dupa ce te-ai decis asupra unui copilas, o mare din nevoile copilului le vei simti singur.

Noi vom stabili o intalnire indrumatoare , pentru tine ingerasule , vrem sa fim alaturi de tine la inceput sa te ajutam cu cateva sfaturi. Apoi iti predam aripile si te declaram INGERAS!

Vei avea o parola si un user cu care te vei loga, pe pagina dedicata copilului protejat de tine.

Acolo vei povesti intamplarile prin care ati trecut, pe unde v-ati plimbat, ce progrese afacut copilul, realizarile copilului, putem pune poze (blurate), gandurile tale, planuri de viitor,… etc, la libera alegere si inspiratie.

Am facut acest lucru pentru a vedea cum evolueaza copilul si pentru a da curaj si altor oameni sa mearga pe acest drum.

IMPORTANT! Stiu ca exista teama printre voi “Daca aleg un copil si cand il vad simt ca nu pot fi ingerasul lui? Daca nu suntem compatibili? Daca nu o sa ma placa?…etc…”

DACA TE HOTARASTI SA AJUTI UN COPILAS NU TE OBLIGA NIMENI SA CONTINUI DACA DUPA CE IL VEZI SIMTI CA NU AR MERGE RELATIA VOASTRA INGERAS-COPIL.

Sunt multi copilasi care au nevoie de ajtor. Pt copil va fi o simpla vizita.Nu va fi dezamagit deoarece nu va sti motivul vizitei.

STIU CA VA ESTE TEAMA, HAIDETI SA INVINGEM TEAMA SI SA AJUTAM NISTE SUFLETE PIERDUTE IN NEGURA TIMPULUI! NU LASATI CA TEAMA SA FIE BARIERA CATRE O VIATA!