Gatim pentru batrani

Imi amintesc cu mare placere de bunicii mei. Cand eram mica, bunicul meu imi facea codite, ma ducea la gradinita, eram printesa lui, si stiam ca orice s-ar intampla el este acolo sa ma apere. Imi curata seminte de floarea soarelui ( pe vremea aceea nu erau ambalate decojite deja) iar eu veneam in zbor ca o pasare maiastra si mancam miejii. Era un om foarte bun bunicul meu cea mai minunata si calda persoana  pe care am intalnit-o in viata mea. Ceea ce am vazut la el cand imbatranise era ca tot ce mai ramasese erau amintirile, pe care mi le povestea saptamanal cum a fost el erou de razboi, iar eu il ascultam de fiecare data si puneam aceleasi intrebari pentru ca stiam ca aceste amintiri sunt singura lui bucurie reala, deoarece corpul nu il mai asculta, imbatranise foarte mult.

Stiu ca noi toti vom ajunge sa imbatranim si este greu cand esti batran. Ce este cel mai greu este ca vrei sa faci multe, sufletul tau doreste, dar corpul nu mai poate, si aici apare dezamagirea, si de aici incepe viata din amintiri.

Noi, cei tineri, putem oferi fericire celor batrani, putem sa le oferim un zambet, sa le facem ziua mai frumoasa.

De accea am pornit Campania “Gatim pentru batrani” pe care o organizam la centrul de batrani Odai, unde sunt in jur de 250 de batrani, si ajutam la gatit mancaruri mai deosebite, apoi dupa masa organizam un mic bal, oferim cadou barbatilor papioane si femeilor brose sau margele si dansam cu ei hore si melodii din tineretea lor.

Imi amintesc imi spunea o batranica:” eu dansez hora asta fie ce-o fi! Nu ma fac pe mine picioarele!”

Am avut la una dintre editii si un cantaret printre batrani , am facut karaoke.

Eu vad in ochii lor cat sunt de fericiti, vin si ma pupa, ma iau in brate, este un sentiment  minunat. Le-am oferit acestor batrani o zi in care au zambit, au mancat , au dansat. Toata echipa Hai sa Ajutam i-a indragit si ne-am decis sa mergem cat de des putem sa le oferim macar un zambet.

Povestile lor sunt diferite: unii dintre ei au copiii in strainatate, si nu pot avea grija singuri de ei, altii nu au copii, altii au fost dati afara din casa de copii, altii au vandut casa pentru copii si au ales sa vina la camin dar din pacate copiii nu au venit sa-I viziteze.

Nu este usoara viata la un camin de batrani, dar noi cei tineri putem sa facem ceva pentru ei!

Batranii nu au nevoie de nimic material, ei se hranesc  din amintiri!

Vino alaturi de echipa Hai sa ajutam si fii creatorul amintirilor lor.

Pentru persoanele care doresc sa sprijine financiar proiectul ( cu mentiunea “gatim pentru batrani”)

Cont Ron ING: RO88 INGB 0000 9999 0383 8102