Fii si tu un ingeras

Proiectul “Vrei să fii un îngeraș?” a revenit!

Noi, împreună cu voi, cei dornici de a face fapte bune, vrem să investim timp, emoții, resurse materiale pentru a sprijini copiii talentați, cu potențial extraordinar, dar care nu  pot ajunge acolo unde își doresc fără a avea un îngeraș alături.
Ideea proiectului a plecat de la impedimentele pe care copiii cu diverse probleme trebuie să le înfrunte pentru a-și croi un viitor. Există multe cazuri sociale ce au nevoie de ajutor pe termen lung, o altfel de investiție. Un angajament între îngeraș și copil, prin care acesta din urmă să atingă succesul, cu multă muncă și perseverență, iar îngerașul să se poată mândri cu el, asemenea propriului copil.
Ce presupune a fi un îngeraș? A-i fi cel mai bun prieten unui copil.
Cum? Oferindu-i sprijin emoțional, ajutându-l la teme, ieșind în oraș, vizitându-l o dată pe săptămână/lună, la câteva luni, cum poate îngerașul, precum și un sprijin material (de exemplu, în cazul în care copilului îi place să citească, sprijinul material va consta în asigurarea lunară a necesarului de cărți sau meditații etc.). Îngerașul stabilește termenul la care îl va vizita pe copil și activitățile pe care le vor face împreună. După ce te-ai decis asupra unui copilaș, o mare parte din nevoile copilului le vei simți singur.
Echipa “Hai Sa Ajutăm!” a identificat cazuri care merită ajutate (pot fi accesate dând click pe link-ul de mai jos). Tabelul va fi actualizat pe măsură ce vor fi identificate și alte cazuri. Dacă dorești să cunoști un caz și să fii un îngeraș, noi te ajutăm cu drag!

Vom stabili o întâlnire îndrumătoare, povestim, cunoaștem, iar apoi, după ce te hotărăști, rămâne să îți predăm aripile și să te declarăm îngeraș!
Știm cât de important este să existe o compatibilitate între tine și copil. Așa că, TU îți alegi cazul pe care vrei să îl ajuți.
IMPORTANT! Știm că există printre voi teama că “Dacă aleg un copil, iar atunci când îl cunosc simt că nu pot fi îngerașul lui? Dacă nu suntem compatibili? Daca nu o să mă placă?…etc…”
Dacă te hotărăști să ajuți un copilaș, nu te obligă nimeni să continui dacă, după ce îl vezi, simți că nu s-ar lega relația voastră îngeraș-copil. Sunt mulți copilași care au nevoie de ajutor. Pentru copil, va fi o simplă vizită.
Haideți să învingem teama și să ajutăm niște suflete pierdute în negura timpului! Nu lasați ca teama să fie barieră către o minune!

Contactează-ne, hai să ne cunoaștem și să plecăm împreună pe acest drum, spre a oferi copiilor un viitor mai bun!

Teodora –  0762.048.584

 

Nr. Crt. Nume si prenume copil Judet Poveste Are nevoie de Îngeraș:
1 Ramona B. (clasa a XI-a) Giurgiu Ramona este elevă în clasa a XI-a. Locuiește împreună cu mama și surioara ei într-o garsonieră, cu chirie. Vrea să urmeze Universitatea de Arte. Familie monoparentală, veniturile sunt mici, mama fiind nevoită să lucreze noaptea la lucruri hand-made pentru a mai putea câștiga un bănuț. Ramona este înscrisă la cursuri dedicate artei, unde platește cam 400 lei/an; aici face cursuri echivalente cu pregatirea pentru admiterea la facultate. Are nevoie de materiale pentru pictat: acuarele acrilice, pânze, cartoane, markere speciale pentru sticlă etc.
2  Maria (clasa a VI-a), Gheorghiță (clasa a V-a), Mihail (clasa a III-a) Bucuresti Gheorghita are inteligență nativă și este foarte bun la școală (clasa a V-a); în schimb, are probleme cu greutatea – un grad minim-mediu de obezitate, iar în prezent se luptă cu kilogramele, având regim alimentar strict și făcând sport (cardio). Familia mai are alți doi copii, Maria (clasa a VI-a) și Mihai (clasa a III-a), amândoi cu rezultate bune la învățătură. Maria și Mihai au nevoie de meditații la matematică, iar Gheorghiță de menținerea regimului alimentar și mersul la sală regulat.
3 Larisa N. (clasa a VI-a) Bucuresti Larisa este clasa a VI-a la o Școală din București. Este crescută de către bunică, iar talentul ei nemăsurat la dans este dovedit prin zeci de premii și competiții câștigate. Totuși, munca ei asiduă este susținută financiar cu greu, deoarece participarea la concursuri, rochiile, sandalele și toate cele necesare trebuie achitate de către bunică. Larisa reușește să fie printre primele la învățătură. Rochii pentru dans, sandale, machiaj, susținere financiară pentru participarea la concursurile de dans etc.
4 Denisa D. (clasa a V-a) Buzau Ambii părinți lucrează în agricultură, se luptă să mai construiască o cameră. Casa în care Denisa locuiește este modestă, însă chiar și așa, ea reușește să aibă rezultate foarte bune la învățătură, părinții susținându-o în orice își dorește să facă. Denisa își dorește să devină medic și îi place foarte mult istoria. Culegeri, acuarele, ustensile pentru pictură, birou, rechizite, carte de engleză.
6 Denisa-Florina (clasa a V-a) Buzau Denisa locuiește într-o casă cu șase persoane. Mama fetei este stabilită în străinătate, făcându-și o altă familie acolo. Mama îi mai trimite bani, din când în când, dar nu suficienți, căci și aceasta câștigă puțin. Denisa învață foarte bine și își dorește să devină polițistă. Îi place foarte mult matematica. Birou și altele necesare învățării. I-ar fi utile meditații la matematică.
7  Andreea (clasa a VIII-a și Cristian (clasa a VI-a) Buzau Ambii părinți lucrează, însă veniturile sunt insuficiente. Și-ar dori să facă meditații. Copiii merg în fiecare an la olimpiada de matematică. Andreei îi place să citească, merge la cercul de lectură, unde i se cer anumite cărți, pe care nu și le permit întotdeauna. Meditații și materiale auxiliare, birou, laptop, cărți de citit
8 Cristian Z. (clasa a VI-a) Buzau Cristian este fratele Andreei. Este pasionat de limba română și își dorește să devină profesor de limba și literatura română.
9 Andreea-Elena (clasa VII-a) Buzau Locuiesc trei familii într-o casă (însumând zece persoane). Fetele învață bine, mama si totodată bunica munceste cu ziua și se descurcă greu să crească copiii. Mama Andreei mai are în grijă și nepoțeii. Fetele sunt cuminți și muncesc foarte mult. Fetele sunt pasionate de muzică. Haine, incaltaminte, birou, rechizite
10   Maria-Adriana (clasa a V-a) Buzau
11 Diana Buzau Diana învață foarte bine, este foarte activă la toate materiile, excelează în orice. Mama își dorește tot binele pentru Diana, precum și pentru fratele Dianei, care este student deja.
12  Doru-Iulian-Mădălin (clasa a V-a) Buzau Tatăl este pensionat pe caz de boală. Mama este casnică, muncește pe unde poate. Ambii părinți sunt foarte dornici să-l ajute să își facă un viitor. Doru învață foarte bine, este pasionat de limba română și își dorește să devină mecanic agricol. Birou, haine, încălțăminte (39)
13 Alexandru R. (clasa a V-a) Buzau Provine dintr-o familie cu cinci copii. Lui Alex îi place matematica și învață bine și merită din plin orice ajutor. Birou, rechizite
14 Mihaela (clasa a VII-a) Buzau Mama a fost  nevoită să plece cu copiii si să se mute la Buzău, cu chirie. Între timp, patru dintre frații ei s-au căsătorit, veniturile din casă devenind mai mici. Mihaela învață foarte bine, este serioasă și cu mult bun simț. Dorește să urmeze Academia Militară. Haine, cărți, rechizite
15  Sorin (clasa a V-a) Buzau Are tratament medical, învață bine. Sorin a suferit patru operații. Birou, rechizite, bicicletă ortopedică
16 Daniela (clasa a VII-a) Buzau Daniela învață foarte bine, în condiții modeste. Birou
17 Cătălina B. Buzau Ambii părinți lucrează. Fetiței îi place să citească și și-ar dori mai multe cărți. Cărți
18  Alexandra (clasa a VIII-a) Buzau Alexandra învață bine, îi place să deseneze și își dorește să devină hair stylist. Birou
19 Dănuț Buzau Situație foarte grea, locuiește cu bunicii lui, el fiind totuși ”stâlpul casei”. Le-ar trebui o mașină de spălat, căci bunica este tare bolnavă și nu mai poate avea grijă de el și de casă. Dănuț merită ajutat pentru a-și forma un viitor. Încearcă să învețe bine, este foarte cuminte și ascultător. Dănuț își dorește să devină mecanic auto. Orice ajutor este bine-venit
20 Denisa B. (clasa a V-a) Buzau Denisa este printre cei mai buni elevi din școală, îi place limba română și este pasionată de hair styling. Mama ei muncește mai mult în străinătate. Cărți, orice este nevoie pentru școală
21 Nicu Bucuresti Nicu este un băiat de 18 ani, elev în clasa a IX-a, la o școală profesioanlă (profil tinichigerie și mecanică auto). Are inteligență nativă, foarte talentat la desen și și-ar dori foarte tare să se apuce de box. În trecut, Nicu s-a aflat în asistență maternală, apoi într-un centru de plasament al statului, iar acum se bucură de sprijinul unui centru de plasament privat, care îl susține și încearcă să scoată la suprafață tot ce este mai bun și frumos. Echipament de box și cursuri de box
22 Ana Bucuresti Ana are 12 ani și este crescută de către Centrul de Plasament ”The Door”, cu o iubire față de viață și față de dans. Iubește dansul, exersează singură, face coregrafii, reprezentând un talent nefructificat încă. Are nevoie de lecții de dans pentru a se dezvolta. Nevoi financiare pentru susținerea orelor de dans sau un instructor de dans