Doneaza

doneaza

Fiecare copil are dreptul la viata, la educatie, sanatate, are drepturi care trebuiesc respectate. Noi investim in copii, in viitorul lor, incercam sa le oferim o viata mai buna ( mancare, haine, rechizite, medicamente, ajutor psiologic, indrumare, afectiune). Cu ajutorul vostru putem sa salvam copiii, sa le oferim o viata mai buna si un viitor.

 

Posibilitatile de donatii sunt:

 1. Doneaza cu cardul
 2. Doneaza 2% din impozitul pe venit (persoane fizice)
 3. Doneaza 20% din impozitul pe profit (persoane juridice)
 4. Doneaza pentru o cauza
 5. Doneaza o suma fixa

1. Doneaza cu cardul

card

Click aici pentru a dona cu cardul

2. Doneaza 2% din impozitul pe venit (persoane fizice)

La inceputul fiecarui an, pana pe 25 mai poti directiona  2% din impozitul pe venit pentru asociatia Hai sa Ajutam, fără niciun cost suplimentar. Completează formularul 230 (atasat).

Dupa completarea declaratiei o poti depune direct la sediul ANAF din judetul tau sau o poti trimite prin posta catre noi la adresa Str. Lac de Nuferi nr.18, sc.B ap.18, Chitila, Ilfov.

Pentru orice detalii suplimentare sau ajutor, colegul nostru Cristi iti sta la dispozitie oricand – il gasesti la numarul de telefon 0732307003.

Codul fiscal iti permite acest lucru si donatia nu te costa nimic.

 

3. Doneaza 20% din impozitul pe profit (persoane juridice)

La sfarsitul fiecarui an, puteti dona 20% din impozitul pe profit, fara un cost suplimentar (banii se duc oricum la stat). Codul fiscal iti permite acest lucru si donatia nu te costa nimic.

CINE poate directiona ?

Inca de la actualizarea Codului Fiscal din 2004, orice companie poate direcţiona 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială. Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG- ul susţinut, cheltuielile fiind deductibile.

DE CE sa alegi sa directionezi 20% din impozitul pe profit?

Tinand cont ca nu pierzi nimic, directionand cei 20% ai posibilitatea sa alegi chiar TU ce vrei sa schimbi in lumea in care traiesti.

La nivel micro, compania care alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială beneficiază de următoarele avantaje:

– Libertatea de a alege destinaţia unei sume care, altfel, ar ajunge oricum la stat; 

– Contribuţia la o cauză nobilă printr-o procedură 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială;

– Un capital de imagine prin asocierea cu o cauza nobila ce poate spune multe despre valorile companiei;

– Un plus de vizibilitate prin asocierea cu proiectele promovate;

– O investitie profitabila – cea mai buna investitie este aceea in viitoarele generatii!

– Respectul angajatilor, care cu siguranta vor aprecia implicarea companiei in problemele sociale ale comunitatii din prezent;

Iata de ce! Iata cat de mult poti castiga fara sa cheltuiesti nimic!!

CUM directionez cei 20%?

 

Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG- ul susţinut, cheltuielile fiind deductibile.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p): “(…) contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

 1. 3‰ (la mie) din cifra de afaceri;
 2. 20% (la sută) din impozitul pe profit datorat.”

Exemplu de calcul:

Cifra de Afaceri (total venituri) = 100.000 lei

Cheltuieli = 80.000 lei

__________________________________________

Profit impozabil = 20.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 3.200 lei

Se poate redirecţiona din impozit suma cea mai mică dintre:

3‰ din CA = 300 lei

20% din impozit = 3.200 lei

Deci, în acest caz, se poate deduce din impozit o sponsorizare de până la 300 lei.

În contabilitatea firmei, sponsorizarea va apărea astfel:

CA (total venituri)= 100.000 lei

Cheltuieli (incl. sponsorizarea) = 80.300 lei

___________________________________________

Profit impozabil = 19.700 + 300 (sponsorizarea) = 20.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 3.200 lei

Din acest impozit se scad cei 300 lei, acordaţi prin sponsorizare, şi se virează la stat 2.900 lei.

Sponsorizarea este o cheltuială nedeductibilă, nu i se aplică impozit de 16%.  Sponsorizarea este deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal (3‰ din Cifra de Afaceri şi 20% din impozit).

 

CE RAMANE DE FACUT?

Totul se rezumă la încheierea unui Contract de Sponsorizare între firma dvs. şi ONG HAI SA AJUTAM, în baza căruia banii pot fi deduşi din impozitul pe profit. În urma folosirii sumei donate, veţi primi un raport asupra modului în care banii dumneavoastră au fost cheltuiti şi al impactului pe care l-au avut în viaţa celor ce au avut nevoie de noi.

 

Doneaza debit direct

Contul de donatii pentru ong-ul Hai sa Ajutam este:

Cont Ron ING: RO88 INGB 0000 9999 0383 8102

 

4. Doneaza pentru o cauza

“Trebuie sa mi se intample si mie ceva bun in viata asta” ne-a spus un copil de 17 ani dintr-un centru de plasament si care realizase ca se termina liceul si nu stie ce se va intampla cu viata lui.

Noi putem sa fim acel ceva bun din viata lui! Il putem finanta cu bani pentru cursuri de calificare.

Proiectele noastre:

 1. Cursuri de calificare intr-o meserie pentru copiii din centrele de plasament si familiile defavorizate. Proiectul “Alege drumul tau in viata” este un proiect pe termen lung, cu un impact in intreaga societate. Mai multe detalii in sectiunea Proiecte din site-ul nostru.
 2. Piesa de teatru in care actorii sunt copiii din centrele de plasament – proiect annual, desfasurat in preajma Craciunului. Cu banii rezultati din vanzarea biletelor organizam o tabara la munte pentru micii actori
 3. Proiectul “Scrisorile lui Mos Craciun?”

Inceput in 2011, proiectul a crescut de la an la an. Copiii scriu o scrisoare Mosului cu dorintelor lor. Scrisorile sunt colectate de voluntarii Hai Sa Ajutam, scanate si puse pe site-ul ONG-ului astfel incat cei care vor sa indeplineasca dorinta unui copil, isi pot alege o scrisoare de pe site. Inainte de Craciun, cadourile sunt stranse si centralizate intr-un depozit, de unde Mos Craciun pleaca spre fiecare casa de copii.

 1. Proiectul “Ingerasul”

Un “Ingeras” este o persoana care isi ia angajamentul de a fi alaturi de un copil moral sau/si financiar pe termen lung. Copii care si-au gasit “ingerasul” au cunoscut viata din afara centrului de plasament, au acum o alta viziune asupra vietii si stiu ca exista cineva care ii iubeste.

 1. Cazuri sociale

Sprijinim cazuri sociale, in special familiile care au copii si nu le pot asigura traiul necesar si nici accesul la educatie: le oferim mancare, rechizite, ajutam la imbunatatire mediului de viata si totodata oferim sprijin si consiliere psihologica.

 1. Sprijinim copiii bolnavi de Lupus .
 2. Evenimente pentru centrele de batrani, gatim si realizam evenimente prin care incercam sa le readucem zambetul pe buze si bucuria unei noi zile.

 

5. Doneaza o suma fixa

50 lei inseamna mancare pentru o saptamana pentru o familie saraca

100 lei inseamna mancare pt 2 saptamani

500 lei este un curs de calificare pentru copiii care termina liceul si sunt nevoiti sa plece din orfelinat