Istorie

povestea laurei Povestea incepe in 2010, cand Laura a aflat ca are Lupus (o boala autoimuna) si nu poate avea copii. “Boala a venit cu un motiv. Probabil nu merg pe drumul drept in viata mea” se gandeste ea.
Si-a indreptat atentia catre copii, orfelinate, binefacere, adoptie. In aventura binelui l-a cunoscut pe Cristi, un om minunat care incerca sa ofere cat mai multa afectiune si suport copiilor orfani, si impreuna au avut o viziune: sa lupte pentru drepturile, educatia si protectia copiilor orfani sau defavorizati.
2011 -2016
Educatie:
1. am ajutat 3000 copiii orfani si din mediu rural sa mearga la scoala oferindu-le rechizite si ghiozdane
2. 80 de copii din orfelinate au invatat o meserie

Cazuri sociale: peste 30 cazuri sociale din intreaga Romanie
Ajutor social centre de plasament: peste 3000 copii din Bucuresti si centrele rurale

laura dolisPovestea Laurei,  este prezentata  in filmul de scurt metraj  “Printre pasi”. Aceasta poveste minunata sta la baza crearii  asociatiei Hai sa Ajutam .

Viata nu este mereu un drum lin de munte, cateodata este o carare sinuoasa plina de bolovani sub amenintarea avalanselor. Asa a fost viata mea in ultimii 5 ani.

Cine este Laura? Laura este o fiinta ca si tine, care invata acum sa traiasca. De ce acum? 30 de ani a trait o viata agitata, o alergatura continua intre 3 joburi si un sot, in lupta continua cu timpul, reusind performanta de a uita de ea. Atunci in viata ei s-a pornit o avalansa, a fost lovita foarte dur de catre o boala autoimuna – lupus. Atunci totul s-a oprit.

Intrebarea este ce faci atunci cand esti in urcare si porneste o avalansa, o ploaie torentiala sau o alunecare de teren si nu esti pregatit corespunzator?  Nu te poti intoarce…. se aseaza noaptea peste munti iar tu esti in pericol. Te lasi cuprins de panica sau lupti sa mergi mai departe?

Mergand , pe drum descoperi dragonul care pazeste palatul fermecat, unde temerile dispar, unde exista speranta si iubire, unde realitatea este un vis si visele devin realitate. Singurul care poate intra in palat esti TU, dar un alt tu, un TU venit dintr-o lume cum nu ti-ai fi imaginat-o vreodata!

A descoperit o noua lume, o lume in care cunosti bucuria de a ajuta neconditionat, a descoperit atat de multi oameni frumosi, care i-au intins o mana de ajutor ; a inceput sa ajute  copiii orfani, si-a infiintat un ONG Hai sa ajutam alaturi de un om minunat, Cristi,  si intr-un final a salvat o viata: Ayana! Fetita pe care a adoptat-o si pe care o iubeste atat de mult, incat distanta de la Pamant pana la Luna pare mica. S-a redescoperit pe ea, si a pornit la drum intr-o noua viata.

Imi doresc ca povestea Laurei , materializata in filmul de scurt metraj  “Printre Pasi”  sa inspire cat mai multi oameni si sa insufle speranta.

(sursa: www.printrepasi.ro)