Ce facem

Proiectele noastre actuale sunt:

Sanatate

spital craiova

Ajutor pentru spitalul din Craiova

Am reusit sa ajutam  Spitalul Judetean Craiova. Vrem sa multumim tuturor celor peste 300 de oameni ce au contribuit la campania de strangere de fonduri desfasurata pe Sprijina.ro. Din cate am inteles, aparatele de monitorizare a fetusului au ajutat deja cateva paciente. (Reamintesc faptul ca am achizitionat doua aparate de monitorizare fetus in valoare de peste 16000 lei)

un zambet pentru copii bolnaviUn zambet pentru copiii bolnavi       

Proiectul consta in realizarea a 40 de locuri de joaca in spitalele si policinicile din Romania (Bucuresti si restul tarii). Un astfel de loc este dedicat copiilor bolnavi pentru a-i ajuta sa treaca peste clipele grele. Este compus din masute, scaune, jocuri motrice, jocuri cu formele geometrice, creioane si foi de colorat.

In Spitalul judetean din Botosani, sectia pediatrie,  am mobilat sala de mese, am decorat peretii saloanelor cu printese&personaje  Disney , am creat o camera de joaca si am donat linoleu pentru sectia de pediatrie a spitalului. In Bucuresti, Constanta,  Ploiesti si  Iasi (policlinica Dacia) am realizat astfel de locuri dedicate copiilor in clinici.

Educatie

caravana rechizitelor

In Romania,  in acest moment, 1 din 5 tineri de liceu nu merg la  liceu si 1 din 3 copii dezavantajati  merg la scoala. Copiii de la sate au un risc cu 40% mai mare sa abandoneze scoala sau sa ramana repetenti, fata de cei de la oras. Romania se claseaza pe locul 3  in UE la abandon scolar.

Care sunt motivele: saracia, lipsa de educatie a parintilor care prefera sa ii trimita la munca, distantele mari pana la scoala,  copiii au dizabilitati usoare si societatea ii priveste restrictiv. In intreaga lume sunt 58 milioane de copii care nu merg la scoala.

Asociatia Hai Sa Ajutam a ajutat  3000 de copii din mediul rural sa mearga la scoala prin programul “Caravana rechizitelor”.

Programele  noastre de formare profesionala au ajutat 80 de copii din centrele de plasament sa invete o meserie.

“All kids need is a little help, a little hope, and someone who belives in them” Magic Johnson

Educatia este una din cele mai puternice arme pe care le avem pentru a ne construi un viitor. 

***Concluziile apartin celui mai nou studiu UNICEF din domeniul educatiei, realizat pe anii scolari 2010-2011 si 2011-2012.

Ajutor social

ajutor socialLucram cu toate centrele de plasament din Bucuresti  si cu cateva din zona rurala.  Am acordat ajutor social a peste 4000 de copii din intreaga Romanie

Avem cazuri sociale  din intreaga Romanie,  copii pe care ii ajutam cu mancare, haine, rechizite pentru scoala.

Dezvoltare personala cu copiii din orfelinate

asm_20151213_2627In fiecare an , de Craciun realizam o piesa de teatru ai caror actori sunt copiii de la centrele de plasament.

Avem colaboratori psihologi care se duc in centre de plasament si lucreaza cu copiii.

Craciunul si Pastele

cadouri craciunIn fiecare an, de Craciun si Paste avem grija ca si copiii din orfelinate si cei cu conditii sociale extrem de grave sa primeasca cadouri. In 2015 cu ocazia Craciunului am indeplinit dorintele/scrisorile a 700 de copii.